Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Mert.

czatti 2014.05.23. 07:07

Miért mi fizessük mások színházjegyét? - kérdezi Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája. Miért tekintjük triviálisnak, hogy ha valaki színházba megy, a jegyének 50-80 százalékát mi, többiek fizessük? - folytatja.

Mint színházszerető/csináló, van erre egy válaszom.

Azért, mert ettől (is) ember az ember. A kultúra (is) teszi valami egyedivé. Gondolkodóvá.

Varga-Mihaly(2)(650x433).jpg

"Mennyit adjunk?" (Magyarország jelenlegi nemzetgazdasági minisztere, Varga Mihály - fotó: hir24.hu)

De azt nem teszem hozzá, hogy mennyire szomorúnak tartom a "kulturálatlanok" arányát mifelénk. (A kultúra, mint igény/vágy, kihalóban!)

Bocs, de most nem leszek vicces...

Nos. Az sem szerencsés, ahogyan Balásy összemossa más állami szerepvállalásokkal a kultúra támogatását. Hiszen ez valami nagyon egyedi, emberi különlegesség: a művészet „a valóság visszatükrözése”

Persze, tudom én, annyira haszontalan: mint a szőrtelenítés, a dijoni mustár, a kínai selyem, az érintőképernyő, a kerékpárút, a magassarok, az automataváltó, hiszen valamennyi nélkül tudnánk élni.

Enni, inni, dugni, dolgozni, szarni, szülni, halni, aludni, és megint a legelejéről. Ennyi. Ennyi?

De az élet nem ennyire egyszerű. Az akváriumunk sügereinek lehet, de nekünk, embereknek valamivel többre van szükségünk/igényünk. (?)

És a kultúra nem képes eltartani magát, főleg a színház nem, hiszen nem piaci körülményekre lett kitalálva. (Vannak azért próbálkozások, de most nem azokról beszélek.)

Egyszerű lenne a helyzet, ha a hétköznapi nemszínházas emberek kicsengetnének annyit egy előadásért, amennyit az ér. De a hétköznapi (magyar) ember nem fizet semmiért sem annyit, amennyi annak a valaminek az értéke. Olcsójancsik vagyunk. Ezért kutyakötelessége az államnak - azaz nekünk mindannyiunknak - megtámogatni azt, ami értékes lehet egy ember életében: oktatást, tudományt, kultúrát, sportot.

Persze mindent mértékkel, és értékarányosan. (Ha már csak erről vitáznánk, de jó is lenne!)

P.S.
És igen, a focipályákra költeni egy nagy baromság! (Persze könnyebb így lopni, aláírom.)

 

Címkék: színház támogatás

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr696184222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2014.05.23. 08:06:12

Irhatnam, leszarom a hobbidat.
Pont amint te teszed.
A szorakozasod es a cimboraid szorakozasa maganugy.
Fizessetek ki.
Vagy fizesse az allam mindenkinek egyforman.
Csak az szar ugy lenne a kivalasztottaknak.
Ettol csalas az egesz.

ixion 2014.05.24. 14:41:42

A színházjegyek túl vannak támogatva, túl olcsók. Ezt bizonyítja, hogy minden kicsit is élvezhető előadáson tele van a nézőtér.
Egyébként miért pont a (túnyomó többségében külfödi darabokat játszó) színház a magyar kúltúrának az a formája, amit agyon kell támogatni? Mi újság a népzenével? A néptánccal? A költészettel? A festészettel? A polcelán gyártással? A...
Szóval miért is a színház A Kultúra?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.05.24. 14:41:46

Már megint a szokásos lemez: STADIONOK.. Miért nem lehet felfogni, hogy a meccseken kívül számtalan módon hasznosíthatók ezek az épületek?
Miért baj, hogy van egy színvonalas közöségi tere az adott településnek. Ezenkívül a jövőben várhatóan nem egy ország, hanem több európai város fogja az EB meccseit rendezni. Az ezekre való pályázáshoz pedig megfelelő színvonalú stadion kell.
Amikor Gyárfásék megpályázták a 2012-es EB-t valahogy nem hallottam ezeket a hangokat, holott éppúgy lehetett volna hivatkozni az EB esetleges megrendezése utáni kihasználatlanságra.
Finnországban talán nem támogatja az állam a futballt, holott az életben nem jutottak még ki EB-re vagy VB-re.
Meg kellene érteni hogy mások másként szeretik eltölteni a szabadidejüket. A magyar focit pedig színvonalas létesízmények nélkül nem lehet felemelni.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.05.24. 14:41:49

Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet kérdés. Akkor sem, ha csak a társadalom elenyésző részének van igénye a kultúra ily módon történő befogadására. Az államnak pedig azért kell támogatnia ezeket, mert minden polgárnak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a magaskultúrával találkozzon. Ugyanis ha nem találkozik, akkor esélye sincs arra, hogy kultúremberré váljon. Ennyi.
süti beállítások módosítása