Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Galambketrec [29]

czatti 2012.04.29. 07:07

Elolvashatjátok 'Galambketrec' című novellaregényemet. Darabolva. Hetente egy-egy fejezetet. Jó lesz?

 

[29] Tarantino is így csinálná

 

Zúzapörkölt nokedlivel és ponyvaregénnyel. Kimondottan magányos hímnemű Pulp fiction rajongóknak.

Előkészületek. Ugorjunk kocsiba, tűz Budaörs, valamelyik bazi nagy pléhbódéban tutira kapunk frissen előkészített csirkezúzát. Ne legyünk kispályások, 3 kg böggyel nyissunk, ebből hárman-négyen tutira jóllakunk. Ha már ott vagyunk, bele a kosárba 7-8 közepes vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, egy flakon (nem gazdaságos!) olajat, egy zacsesz túlreklámozott pirospaprikát, majd hazafelé a tékából vegyük ki a Ponyvaregényt! (Magyar szinkronnal ajánlom.)

És kezdődhet a főzés. Filmet a magnóba, a Miramax felirat alatt zizzenjen a frissen fent kés, ennyi hagymát, paradicsomot, paprikát megpucolni, felaprózni nem könnyű, ráadásul Tökfej és Nyuszimuszi csókjáig el kell készülnünk. A picsafejű részt nyugodtan hallgassuk végig, de ha megszólal a gitár, gázt a gyufa alá, piruljon az a hagyma! (Üvegesre, 13-14 kanál olajon.) A feliratozás alatt pont annyi időnk van, hogy megmossuk a zúzát − közben ne feledkezzünk meg a hagymáról sem! −, majd a rádiókereső hangjára szépen rá is szórhatjuk a cuccra mind a három kilót! Ha figyelmesek vagyunk, két fazékban főzünk − egyenlően elosztva mindent −, mert elképzelhető, hogy nem minden zúza-fan szereti a csípős ízeket. (Van ilyen magyar?) A le big mac dumát szintén hallgassuk végig, klasszikus párbeszéd, kihagyhatatlan − persze vigyázzunk a hússal, nehogy már az elején odaégjen! Ha nem mondtam volna még, kis láng! (Tarnóca, Kiscséripuszta.) A csomagtartó felnyitásával egyidőben húzzuk félre a fazeka(ka)t, mehet rá négy csapott evőkanál pirospapesz, negyedannyi só, paprika, paradicsom, meg bő fél liter víz, s mikor Miát emlegeti Travolta, mehet vissza a tűzre. Fedőt rá, hadd puhuljon!

S innentől fogva nyugodtan üljünk a képernyő elé, nyissunk ki egy sört, esetleg egy üveg bort, már csak 6-8 alkalommal kell ránéznünk főzeményünkre.

Először akkor álljunk fel, mikor Jules vállon lövi Hogymit, mert ha belefeledkezünk Ezékiel 25.17-es passzusába, megvan a leégés. Tehát fedő fel, kis kavargatás, illatra még ne nagyon számítsunk. Visszaülhetünk, jön a bibliai idézet. (Ahogyan Travolta felkészül a mészárlásra, utánozhatatlan mozdulat.) A következő fedélemelés akkor ajánlott, mikor Vincent és Mia megérkeznek a Jack Rabbit Slims-hez. Bevonulásuk alatt bőven van időnk kavargatni, s egy-egy nagy pohár vizet hozzáönteni a pörkölthöz. (Itt már érezhetjük a jellegzetes illatot.) A Girl you’ll be a woman soon alatt újabb pohár vizet öntsünk hozzá, kavargassuk, esetleg sózhatunk is − kóstolás után. Bruce Willis és a latin taxis csaj dumája kissé unalmas, nézzünk körül, hátha van otthon néhány sárgarépa, pucoljuk meg, karikázzuk fel, s mehet a többihez. Kis kavargatás, aztán vissza a filmhez, jön Maria de Medeiros, finom kis bébi! A következő kavarásnál számítsunk a legnagyobb komplikációkra, mert a Zedes részhez érkezett a film, ami kihagyhatatlan szintúgy, mint a vízpótlás. Ezt a fázist nagyon össze kell hangolnunk, kis ütemérzékkel azonban megoldható. Az utolsó előtti felülvizsgálat közvetlen Marvin pofánlövése után esedékes, ekkor ajánlatos hozzáadni a csípős ízt − erőspesta −, kóstolás után esetleg újabb kiskanálnyi sót. (Ha lefőtt a lé, fél pohár vizet.)

Utolsó kavargatásunkat időzítsük Vincent Vega budira vonulásához, még egyszer kóstoljuk meg a lét, ízleljük meg a puhára főtt zúzát, van rá időnk, hiszen már csak Tim Roth és Samuel L. Jackson jelenete értékes nekünk, arra a néhány percre üljünk vissza a képernyő elé, fogyasszuk el a pohár alján maradt italt, majd Travoltáék kivonulásával zárjuk le a gázt, húzzuk félre a fazeka(ka)t, készen vagyunk. Két óra huszonhárom perc. A nokedlit pedig bízzuk a szomszéd Marika nénire. (A Szeretők és riválisok alatt simán megcsinálja.)

 

Címkék: novella attila cziczó novellaregény galambketrec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr914453247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása