Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Hát(ra)arc

czatti 2014.05.13. 07:07

A hétköznapok rutinja bomlasztja igazán az élet harmóniáját. Okosság vol.1. S igazság vol.2. Mindenki így van ezzel, gondolom, s ha az élet csak hétköznapokból, ismétlődésekből áll, akkor van a gebasz. Egy alkotóember kimondottan belezuhanhat e csapdába. Mert az élet nem mindig szép. (Pedig azon vagyunk!)

mm.jpg

Photographed by Richard Avedon, 1957

Az alkotás folyamata maga a gyönyör és a kínszenvedés. Együtt. Évek óta élem át, s újra meg újra megszenvedek vele. A kipattant szikrától a készig eljutni nem egy leányálom. Ugyanakkor a végepillanat felér egy... azzal. A robot a legnehezebb. Egy írás esetén maga a (le)írás. Mondom, már sokszor végigjártam ezt utat, de most ugyanott tartok: nézek magam elé, s menekülök. Bele a hétköznapok semmittevésébe. Nem vagyok passzív, de aktivitásom kimerül a hülyeségek özönvízének pancsolásával. Bulvárt olvasok, ponyvát nézek - és fordítva -, értelmetlen órákat pazarolok el drága életemből. De jön majd az a pillanat, amikor a felgyülemlett ötlet, okosság, egyediség kirobban belőlem. Kész pornó. (Ilyenkor jobb, ha nem lát senki!)

Most éppen a Tájbréket írom. Ami nem csak szövegek, rímek, míves párbeszédek egyvelegét jelenti, hanem plusz egzotikumként újra a zene is előkerül. Mert ha egyszer elkészül...!

De most még várom azt a pillanatot. A cím leírva, Danifiam ezen röhög hetek óta, hiszen mást sem lát, mint a megnyitott .docx fájlt, ami nem mozdul a monitoron. (Nem sokáig, ígérem!)

 docx.jpg

Amúgy ez csak egy privát probléma az életemben. Mert kellenek ezek az állapotok. Ha nincs, gyártok magamnak. A színház például "sokat segít".

Ahogyan most állnak a dolgok, az kimondottan elkeserítő. Ez a mostani kormány nem nagyon komálja a színházat. Hát még a független színházakat!

Elindult a kivéreztetésünk.

S ha ez nem lenne elég, maga a színházi közeg is ugyanolyan emberekből áll, mint a politika. Egykutya. (Politikus itt mindenki!) S mi, a hivatás peremén ücsörgők, csak lesünk, hogy mi lesz most velünk? A papírforma szerint már évekkel ezelőtt abba kellett volna hagynunk. Nem tettük. (Nem is tetszik ez senkinek.)

Furcsa ezt leírni: a legnagyobb eredményünk - erényünk -, hogy még létezünk.

S nem is adjuk alább! Kell 1.300.000 forint? Összeszedjük. (Szétosztottuk/tam: az én részem 550ezer. Száz már megvan!) Még valami? El kéne adni 100 bérletet a jövő évadra. Jó, eladjuk mind. (Három már elment, az a maradék kilencvenhét nem lehet akadály.)

Folytassam? Tessék inkább elképzelni! (Esetleg lehet segíteni. De ez nem nem feltétel...!)

Címkék: vélemény fészek színház tájbrék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr566131452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása