Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Gabriella próbái - 14/7 (próbanapló)

czatti 2012.09.21. 07:07

'Gabriella tizennégyszer' című drámám bemutatója 2012. október 13-án este 7 órakor lesz a Fészek Színházban. Végigkövetem a próbafolyamatot. Mint rendező és író. Túinvan.

Elemezgessünk!

Most tényleg ott tartunk már, hogy jöhetnek az utolsó simítgatások!

De hol is tartunk?

Megvan a dráma szerkezete. Ez jórészt hozottanyagból készült. Jórészt. Mert - bár az összkép talán nem ezt mutatja! - ez (is) egy családtörténet: a feleség és a férj drámája. Minden más/máz csak ezt erősíti. Tulajdonképpen két főhős együttélése a tét. Egymásmellettisége. A harmadik szereplő a katalizátor. Így látom én. Persze tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a néző nem ezt fogja/akarja látni. Az az ő dolga. Mindent megteszek annak érdekében, hogy így is adjon valami értékeset az előadás.

Értékek.

Dolgoznunk kell az emberi kapcsolatok finomságán. Hogyan mutassuk meg mindezt? Nem lehet erővel nekimenni a témának! (Gondolom.) Annyi erő lesz így is a színpadon, hogy már fáj! Üt a nő, üt a dobos, üt a történelem. Fontos megtalálni a csendeket. Az elhalkulásokat.

Fura játék ez. Van egy tér, ami eljátssza nekünk, hogy ő egy szoba. Pedig nem az. De van egy párna, ami tényleg az. És egy telefon, egy szék, egy táska, egy pisztoly. Valami igazi, valami nem. Csak akkor lesz az, ha elhisszük.

Van egy lány, aki már asszony. Elhisszük? Van egy tragédia, ami feltörhetetlen. Elhisszük? Van egy szerelem. Van egy áldozat. Van egy igazság. Van egy gonosz. (Abból több is.)  is lesz? Találunk egy jóembert hármójuk között? Na, ez lesz a feladat: megtalálni!
Keresgéljünk!

Van még időnk. A felénél tartunk. (A próbanaplónak is.)

Címkék: színház jemol próbanapló fészek színház Gabriella tizennégyszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr414787427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása