Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Gabriella próbái - 14/2 (próbanapló)

czatti 2012.09.02. 07:07

'Gabriella tizennégyszer' című drámám bemutatója 2012. október 13-án este 7 órakor lesz a Fészek Színházban. Végigkövetem a próbafolyamatot. Mint rendező és író. Túinvan.

A nagy nekifutás...

Arra persze nem gondoltam, hogy három rendezéssel gyakorlatilag végigszínházazok egy teljes évadot. A nyár arra (is) ment el, hogy rákészítsem magam erre: semmi idegbetegség, halálnyugalom, összpontosítás márciusig! Menni fog.

Gabriella története egyszerű. Leírva lészen az egész. Megrendezni könnyűnek tűnik. Van egy hatalmas - jemolos mércével legalábbis - üres tér, benne három ember beszélget. Annyi a dolgom, hogy a feszültséget fenntartsam, adott pontokon meglepjem a közönséget, s hatalmas kérdőjelet hagyjak a végére. Ez a terv(em).

Zsófi, mint Gabriella, eddigi összes szerepét felhasználhatja mankónak. Stella (Fém), Lili (Gyenge vagyok), Zóra (TI) mind benne vannak ebben a nőben. Amiben nagyon bízom: Zsófi is benne van mindhárom karakterben. Úgy gondolom, nagy lehetőség ez neki (Zsófinak), hogy belejátssza magát a színháztörténelembe. (Nagy szavak, mi?) Annyi tapasztalat van már a tarsolyában, hogy tehetségével és intelligenciájával megoldható feladat ez számára. Mindent a címszereplőnek vetek alá. Úgy, hogy a két férfihős mégis megmarad egyenrangú partnernek. Na, ez is egy feladat lesz.

Béla és Tamás két olyan szerepet játszik, amit talán kevesen osztottak volna rájuk! Két teljesen különböző, mégis hasonló figurát. A férj, aki puha, képlékeny, untermannak tűnő ember, valójában mégis ádáz harcot vív benne a jó és a rossz. Ugyanúgy szeret, de mégis önzően gyűlöl. És a doktor, aki valami felfoghatatlanul kegyetlennek, embertelennek látszik is, valójában egy törékeny, hétköznapi ember. Van benne valami ebből is.

És a legfontosabb, maga az ítélet. Lehet-e (ítélkezni) józanul? A hétköznapiság és a megérthetetlen kegyetlenség játszmája ez. A józanész harca. Hogy létezik-e igazság, kutatja már az emberiség évezredek óta. Egyértelmű válasz nincs. (Vagy van?)

Ha mégis sikerül megválaszolnunk a kérdést, akkor szomorú leszek. Mert nem ez a cél. (De benne van.)

Holnap 11-kor kezdünk... (Hat hét hit, haha.)

Címkék: dráma próbanapló Gabriella tizennégyszer Fészek Színház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr994714329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása