Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

CZAT

mit gondolok? azt, amit te. vagy nem? de. nem. de. nem! de! nem. akkor is! [www.cziczo.hu]

Friss topikok

  • Dr. Visor Karola: #masturhate (2014.05.27. 12:36) Imre, te fütyi vagyol?
  • bikmakk: Kortárs irodalomra, művészfilmre, komolyzenére és színházra már pedig szükség van. Ez nem lehet ké... (2014.05.24. 14:41) Mert.
  • : @Tomi from Space: Szerintem előbb olvass... (2014.02.15. 16:26) Az egészen más...
  • Cziczó Attila: terraincognita.uw.hu/2676.jpg (2014.02.15. 09:04) Ha kicsi lennék...
  • Cziczó Attila: 10% színtiszta (2012.05.17. 08:56) Génjeim

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Mélyszínház

czatti 2011.07.22. 07:07

Többen kérdezik, miért vagyok felületes színházelemző írásaimban; miért nem ások mélyebbre?

Mert nem tartom fontosnak.

Mert a színházról azt gondolom, ahol éppen tartok. Leírni nem szeretném, hiszen az örökváltozót nem rögzíti szívesen az ember. Valószínűnek tartom, hogy egyszer eljön az a nap, amikor összegzek. (Bár jobban örülnék, ha sírba szállna velem minden tudás - így elérhetném, hogy megállás nélkül, halálig mentem előre.)

Mert folyamatosan tanulok. S nem hiszem, hogy azoktól tanulnék, akik 'nem felületesen írják le elemzéseiket a színházról'. Sokkal inkább azoktól, akik úton vannak. Úgy is mondhatnám, hogy az okosokból nem kérek. (Csak az okosodókból.)

Mert a színházzal kötött frigyem nincs állandóra állítva. Annyi minden érdekel még! Ki tudja, lesz-e válóperünk hamarosan? Vagy elhidegülünk, s jegesre fagyva (meg)élünk egymásból! Az idő mindig belesikál a fogaskerékbe. Mert a piszok hajtja ezt a motort: az én színházcsinálásomat. Ameddig nincs tökéletes, addig nincs befejezett sem: addig nincs összegzési pont. (Fejlődés és ismerkedés van.)

Mert most éppen egy (leg)újabb formát próbálgatok. Ami leszívja az erőmet, de határtalan lehetőségek felé irányíthat. Van ugye a Fészek Színház társulata. A kezdetektől azt gondolom, hogy a folyamatosan változó személyi összetétel az erőssége ennek a közösségnek. Bebetonozva egy ember van: én. (Na meg néhány éve Ancsi.) Mindenki más jön és megy. A kérdés csak az: honnan jön és hova megy? (Mivel érkezett, s mivel távozik?) Tapasztalat (statisztika) még kevés áll rendelkezésemre. Az biztos, hogy olyan erőket szabadítok/tunk fel ezekben a színházcsinálókban, amelyek életre szólóak. (Hogy erről tudomása lesz-e a kilépőnek, vagy csak a tudatalattijában rögzíti, az egy nagy kérdés. Hálás színjátszóval ritkán találkoztam az elmúlt bő évtizedben. Annyit persze hozzá kell gondolni, hogy eddig - jórészt - diákokból, azaz kamaszokból állt össze a massza.)

Mert amit a színházról gondolok, amit tudok, azt féltve őrzöm. Elirigylem! Mégis átadom őszintén, szeretettel, fizetség nélkül annak, aki odajön hozzám; mert akarja megérezni azt az ízt, amit én kotyvasztok.

Hát itt tartok. Nagyképűen, elhivatottan, magabiztosan - mégis "dicstelenül" - színházalok. (Maradjon is így. Mert ezt szeretem.)

Címkék: színház fészek színház színházelmélet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnower.blog.hu/api/trackback/id/tr83089048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása